Inspiration, Uncategorized

Τα 6 πιο Must Χρώματα για Ένα Ξεχωριστό Παιδικό Υπνοδωμάτιο


Τα 6 πιο Must Χρώματα για Ένα Ξεχωριστό Παιδικό Υπνοδωμάτιο

Δεν χωρά αμφιβολία πως το χρώμα διαφεντεύει τη διάθεση και την ψυχολογία μας, μέσα από τα περιβάλλοντα και τους χώρους στους οποίους κινούμαστε, εργαζόμαστε και χαλαρώνουμε.  Κι αν υπάρχει ένας χώρος στον οποίο το χρώμα παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, αυτός είναι αναμφισβήτητα το υπνοδωμάτιο – ειδικά το υπνοδωμάτιο που στεγάζει την ευαίσθητη ψυχή ενός παιδιού. 

Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το υπνοδωμάτιο του μικρού σας αγγέλου και αναρωτιέστε ποια χρώματα είναι τα καταλληλότερα, τότε το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε για σας! Έχουμε επιλέξει 6 από τις πιο μαγευτικές αποχρώσεις που θα μεταμορφώσουν το δωμάτιο του παιδιού σας σε μια όαση ξεκούρασης, χαλάρωσης και μελέτης.

  1. Θαλασσί

Το θαλασσί είναι κλασικό, διαχρονικό χρώμα σε διακοσμήσεις παιδικών υπνοδωματίων, λόγω της γλυκύτητας και της γαλήνης που αποπνέει, καθώς και επειδή θυμίζει ανά πάσα στιγμή καλοκαίρι και παραλία στους μικρούς μας φίλους. Περιλαμβάνοντας μεγάλο φάσμα αποχρώσεων, από ανοιχτό πρασινογάλανο έως βαθύ μπλε, το θαλασσί θα αγαπηθεί από αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας.

Δείτε ένα καλό παράδειγμα στο νέο αυτό υπνοδωμάτιο της LIFETIMEKidrooms.

  1. Λευκό

Μακράν η πλέον διαχρονική και ευπροσάρμοστη επιλογή, το λευκό θα δέσει εύκολα με οποιαδήποτε επιλογή επίπλων, κουρτινών και άλλων αξεσουάρ στα οποία έχετε ήδη καταλήξει. Φωτεινό και διαυγές, το άσπρο δίνει επίσης την εντύπωση πως «μεγεθύνει» τον χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην ψυχολογική ανάταση του παιδιού.

Λερώνει πιο εύκολα από άλλα χρώματα και ίσως κάποια παιδιά να το βρίσκουν βαρετό, αλλά αν το συνδυάσετε και με μια-δυο άλλες αποχρώσεις στα κατάλληλα σημεία, μπορείτε να ξεπεράσετε και τις δύο αυτές δυσκολίες – όπως, για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιο Explorer της LIFETIMEKidrooms.

  1. Η πολυσχιδής Λεβάντα

Καλύπτοντας ένα φάσμα χρωμάτων που δεν προσδιορίζονται εύκολα και κυμαίνονται από το γκρι ως τους απαλούς τόνους του υάκινθου, το χρώμα της λεβάντας, εκτός από την ηρεμία που αποπνέει και τον τρόπο με τον οποίο διατηρεί ξεκούραστο το μάτι, προσφέρει το πλεονέκτημα της οπτικής ευελιξίας: το χρώμα της θα δείχνει ελαφρώς διαφορετικό κάθε φορά που αλλάζετε τα αξεσουάρ και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου. Ιδανική επιλογή για παιδιά που μοιάζουν να βαριούνται εύκολα.

Δείτε μια ωραία παραλλαγή στο υπνοδωμάτιο 1001 Νύχτες.

  1. Πράσινο

Το πράσινο είναι πασίγνωστο για την ευεργετική του επίδραση στην παιδική διάνοια και τον τρόπο με τον οποίο ενισχύει τη μνήμη και την αντιληπτική ικανότητα δίχως να κουράζει το μάτι, μειώνοντας το στρες και συμβάλλοντας σε έναν χορταστικό ύπνο. Προσέξτε το παιχνίδισμά του στο υπνοδωμάτιο Forest Ranger.

  1. Ανοιχτό Κίτρινο

Ζωηρό και χαρωπό, το κίτρινο πρέπει να επιλεγεί σε έναν τόνο που να γλυκαίνει κάπως την εγγενή του φωτεινότητα. Το κίτρινο του βουτύρου ή του λεμονιού σπάνια κουράζει, ενώ αποδεδειγμένα ενισχύει τη διανοητική συγκέντρωση και την υγιή συναισθηματική αντίδραση, ειδικά όταν συνδυάζεται με το λευκό.

  1. Η απόχρωσης της Μέντας

Το παλ πράσινο της μέντας αντανακλά υπέροχα το φυσικό φως διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα του κλασικού πράσινου για τη διάνοια του παιδιού. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί πως προκαλεί ακόμη λιγότερη οφθαλμική κόπωση από τις πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου. Συνδυάζεται δε τέλεια με αποχρώσεις του γαλάζιου και του γκρι.

Μήπως τελικά χρειάζεστε μια πιο ριζική αλλαγή; Δείτε εδώ τη νέα, πλήρη συλλογή παιδικών υπνοδωματίων της LIFETIMEKidrooms και χαρίστε στο παιδί σας τον προσωπικό χώρο που του αξίζει!