Inspiration, Uncategorized

Τι στρώμα να επιλέξω για το παιδί μου;

Βρείτε το κατάλληλο στρώμα για όνειρα γλυκά!

Η επιλογή του στρώματος για το παιδί σας είναι σοβαρή υπόθεση μιας και είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Από την ημέρα της γέννησης μέχρι την εφηβική ηλικία, το σώμα των παιδιών αναπτύσσεται ταχύτατα και οι ανάγκες για ύπνο είναι πολύ μεγάλες. Αν αναλογιστούμε ότι να βρέφος κοιμάται περίπου 15½ ώρες την ημέρα και μέχρι την ηλικία των 8 κοιμάται γύρω στις 9 – 11 ώρες, είναι πολύ σημαντικό το στρώμα και το κρεβάτι του να είναι από καλής ποιότητας υλικά, που να διασφαλίζουν την καλή ποιότητα ύπνου του και την υγεία του.

Ένα στρώμα λοιπόν πρέπει να συγκεντρώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να προσφέρει άνετο και απολαυστικό ύπνο στο παιδί σας και θα υποστηρίζει τη σωστή ανάπτυξή του.

Βρεφικό Στρώμα

Το πρώτο του στρωματάκι πρέπει να προσφέρει άνεση, να προσαρμόζεται και να ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει. Είναι σημαντικό να προσφέρει στήριξη της ευαίσθητης σπονδυλικής στήλης του μωρού αλλά και την αίσθηση της χαλάρωσης και της ηρεμίας. 

Επιλέξτε καινούργιο στρώμα. Ένα παλιό στρώμα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του παιδιού. Πρέπει, επίσης, να είναι κατασκευασμένο από επιλεγμένα, πιστοποιημένα υλικά που είναι φιλικά προς το δέρμα του. Σημαντικό είναι το κάλυμμα του στρώματος να βγαίνει και να πλένεται τακτικά. 

ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ (στα στρώματα να μπει link)

Το βρεφικό στρώμα της Lifetime Kidrooms έχει βάση από μαλακό αφρό και υψηλής ποιότητας αντιαλλεργικό κάλυμμα. Έτσι, μπορεί να πλυθεί στους 40 βαθμούς. Το κάλυμμα του στρώματος είναι ελεγμένο για βλαβερές ουσίες σύμφωνα με το Oekotex Standard 100 και είναι αποστειρωμένο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για βακτήρια, οσμές, μούχλα ή ακάρεα σκόνης.

Παιδικό Στρώμα

Όταν έρθει η ώρα να αποκτήσει το δικό του μεγαλύτερο κρεβάτι, η επιλογή του στρώματος δεν πρέπει να γίνει βάσει των δικών σας προτιμήσεων σε σκληρότητα. Καλό είναι να επιλέξετε ένα μέτριας σκληρότητας στρώμα, με ασφαλή υλικά που να χαρίζει στο παιδί σας ξέγνοιαστο και καλό ύπνο. Ισχύει φυσικά ότι το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο και από πιστοποιημένα υλικά. 

Τα στρώματα με ελατήρια και τα στρώματα με λάτεξ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Να θυμάστε ότι το εξωτερικό κάλυμμα είναι καλό να είναι από υλικό που αναπνέει και να βγαίνει για να πλένεται στο πλυντήριο.

ΣΤΡΩΜΑ 5-ZONE COMFORT 

Αυτό το στρώμα έχει μια βάση καλής ποιότητας 5-ζωνου πολυαιθέρα. Αυτές οι ζώνες προσφέρουν καλή στήριξη του σώματος. Είναι επενδυμένο με υψηλής ποιότητας αντιαλλεργικό κάλυμμα με επιβραδυντικό φωτιάς και φερμουάρ. Το κάλυμμα μπορεί να πλυθεί στους 40 βαθμούς. Είναι ένα στρώμα κατάλληλο για όλες τις ηλικίες ενώ το κάλυμμά του είναι ελεγμένο για βλαβερές ουσίες, σύμφωνα με το Oekotex Standard 100 και αποστειρωμένο, που σημαίνει ότι αποτρέπει βακτήρια, οσμές, μούχλα ή ακάρεα σκόνης.

ΣΤΡΩΜΑ LATEX COMBI

Τέλεια στήριξη σώματος και άνεση στον ύπνο. Αυτό το στρώμα από latex απορροφά με αποτελεσματικότητα τις κινήσεις στο κρεβάτι για ανενόχλητο ύπνο. Το υλικό του είναι από Micro TENCEL, έχει καπιτονέ κάλυμμα & βάση από latex & HR και πλένεται στους 40 βαθμούς στο πλυντήριο.

ΣΤΡΩΜΑ NATURAL LATEX

Ο ύπνος προσφέρει εκτός από ξεκούραση και την ευκαιρία στα παιδιά να “αποφορτιστούν”, να χαλαρώσουν, να κάνουν όνειρα και σχέδια για το αύριο. Σε αυτά θα τους βοηθήσει αυτό το φυσικό στρώμα που αγκαλιάζει σαν φυσικό καλούπι το σώμα – μειώνοντας τις νυχτερινές κινήσεις και την ανησυχία. Έτσι τα παιδιά έχουν καλύτερο ύπνο και συγκεντρώνουν την απαιτούμενη ενέργεια για την επόμενη μέρα! 

ΣΤΡΩΜΑ POCKET SPRING

Συνήθως τα παιδιά κοιμούνται βαθιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κινούνται! Ένα στρώμα με ελατήρια όπως αυτό, το οποίο διατηρεί το σχήμα του σε όλα τα σημεία, θα βοηθήσει τα παιδιά να έχουν καλή στήριξη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σωστή Φροντίδα Στρώματος

Μετά την επιλογή στρώματος, έρχεται η φροντίδα του! Για να νιώθουν τα παιδιά σας όμορφα και εσείς να νιώθετε ασφαλείς όσον αφορά την ποιότητα του ύπνου τους, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

-Όταν αγοράσετε το στρώμα, πριν το τοποθετήσετε στον κρεβάτι του παιδιού, επιτρέψτε του να αναπνεύσει μια μέρα. Βγάλτε το από το προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα στο οποίο έρχεται και αερίστε το για 24 ώρες. 

-Βάλτε ένα επιπλέον προστατευτικό κάλυμμα στο στρώμα, ώστε σε περίπτωση “ατυχήματος” να το αφαιρέσετε και να το πλένετε. 

-Είναι καλό να καθαρίζετε συχνά το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου συνεργείου. Αποφύγετε να καθαρίσετε μόνοι σας με ατμό το στρώμα, γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μούχλα στο εσωτερικό του.

-Πάντοτε ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φροντίδα και τη συντήρησή του. 

Αν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος για το παιδί σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημά μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες και να σας καθοδηγήσουμε.